Vi har en overordnet plan for treningen i oktober hvor vi håper flest mulig kan dra nytte av fellesskapet vårt. Fremover vil vi legge ut gmånedsplaner for å gi en bedre forutsigbarhet for hvilke økter som kommer.
I oktober bygger vi en god aerob base med god mengde på fellesøktene. Vi løper kontrollert, og utgangspunktet er at vi holder oss under anaerob terskel, men med god varighet. Utgangspunktet er 30 – 40 minutter med god løping. Oppvarming og nedjogg kommer i tillegg. Hvilken type intervall betyr lite, det viktigste er at det gjennomføres mye løping, gjerne opp mot 85-90 % av maks. For de fleste er dette omkring anaerob terskel. En god rettesnor er at du i denne perioden alltid starter moderat og løper gradvis raskere. Da får du god kontroll på egen intensitet. Går det for raskt, setter du bare farten ned tidlig. Vi har korte pauser, slik at du ikke blir fristet til å pushe opp farta.

Corona

Vi må gjøre nødvendige tiltak for å unngå eventuell smitte. Vi ber om at alle hjelper å holde nødvendig avstand – 1 m. Når vi blir over 20 personer deler vi inn i grupper på intervallene slik at vi ikke blir for mange som samles av gangen. Husk at intervallene er treningsøkter og ikke konkurranser; det vil si at du har tid til å ta godt hensyn til de rundt deg.

Nivå

I dag ligger nok basisnivået på de som er med på ca 45 minutter og raskere på en 10 km. Vi ønsker flere inn i skiktet 45 – 60 minutter også. Ta gjerne ansvar og ta med venner og kjente inn på øktene. Så må vi alle bidra for at alle blir ivaretatt. Det er en stor fordel for hele fellesskapet vårt!

Sjekk kalenderen for treningsøkter
Nettsiden benytter seg av cookies, ved å fortsette på siden godtar du dette.